KATEGORİLER

Sosyal Medya Yönetiminde Yapılmaması Gerekenler

 

Sosyal medya günümüzün bir numaraları iletişim aracı. Kişiler, kurumlar, markalar sosyal medyada varlığını ortaya koymaya ve hedeflerine ulaşmaya çalışıyor. Hedeflere ulaşmaya çalışırken de yönetimde bazı hatalar yapılıyor ve başarısızlığın nedenleri sorgulanıyor. Bu başarısızlığın önüne geçecek yapılmaması gereken unsurları ele alalım.

 

  • Takipçi, Beğeni, Yorum Satın Almak

Takipçi satın alarak ilk bakışta binlerce kişi tarafından takip edilen bir hesap imajı çizseniz de malesef işe yarar bir strateji değil. Takipçi sayınız yüksek görünse de içeriklerinize aldığınız etkileşim aynı oranda olmayacaktır. Bu da size sağlıklı bir analiz vermez. Önemli olan takipçi sayısı değil etkileşim. Sizin işinize ilgi duymayan, satışa dönüştüremediğiniz anlamsız yüzlerce kitle tarafından takip edilmek yerine, potansiyel müşteriniz olan, içeriklerinize ilgi duyan ve size etkileşim sağlayan azınlıklar daha faydalı olacaktır. Bu nedenle satın almak gibi hatalara düşmeden, stratejinizi tamamen iyi analiz ettiğiniz hedef kitlenize odaklamalısınız. 

 

  • Art Arda Paylaşım Yapmak

Sosyal medya hızlı bir mecra. Saniyede bir gönderiye maruz kalıp, saniyede o gönderiyi geçebiliyoruz. Hal böyleyken art arda paylaşım yapmak sizi takip eden insanların sıkılmasına yol açmaktan başka bir işe yaramayacaktır. İçeriğiniz dikkat çekiciliğini de yitirmiş olur. Mesela bir giyim markasını ele alalım. Art arda attığı indirim mesajlarınu hangimiz okuyoruz ? Hatta sırf üst üste mesaj geldiği için okumadığımız oluyor. Duruma bu açıdan bakalım ve içeriklerimizi istatistiklerimize uygun, belirli aralıklara, sıkmadan aynı zamanda varlığımızı unutturmadan yapalım. 

 

  • Alakasız Hashtag Kullanmak 

Hashtagler içeriklerimizin belirli hedeflere ulaşması ve etkileşim alması açısından önemli bir unsur. Fakat doğru kullanmak gerekir. Sırf popüler diye paylaştığımız içerikten bağımsız hashtagler kullanmak doğru değildir. Kullanıcılar hashtaglere tıklayarak o konuya ait içerikleri görmek isterler. Bu nedenle doğru hashtag analizleri yapılmalı, kullanım alanları belirlenmeli ve doğru içerikler üretilmelidir.

 

  • Sadece Satış Odaklı Paylaşımlar Yapmak

Bir çok işletme sosyal medya aracılığıyla satışlarını artırıyor. Fakat unutmayın ki Sosyal medya sizin e-ticaret siteniz değil. İletişiminizi sadece satış üzerine kurmanız hedef kitlenizin sizden uzaklaşmasına neden olur. Sadece ürün ve hizmetinizi anlatmayın. İçerikleriniz ilham vermeli, fayda sağlamalı ve değer katmalı. İçeriklerinizi bu doğrultuda oluşturmaya başladığınızda satışlarınıza daha büyük katkısı olacaktır. 

Canlı Destek
{{ c.message }}
{{ c.created_at|render_date }}

Temsilci yazıyor....

{{ offline_message }}

 web tasarım